Zaterdag 7 januari 2017 in het Provinciehuis Groningen
Conferentie van 10:00 tot 18:00 uur, debatavond begint om 20:00 uur.

 
Zie www.eentoekomstzonderdenam.nl Zaterdag 7 januari vindt op initiatief van een breed platform aan maatschappelijke organisaties en politieke partijen een conferentie plaats over het aanpassen van het gasgebouw en het tot 0 afbouwen van de gaswinning. Tijdens de conferentie getiteld “Een toekomst zonder de NAM?” op het Provinciehuis in Groningen spreken gerenommeerde Nederlandse en internationale ervaringsdeskundigen en experts. De conferentie wordt gevolgd door een politiek debat 's avonds in het Groninger Forum tussen (kandidaat-)kamerleden van landelijke politiek partijen.

Bij deze willen wij u en uw achterban/leden van harte uitnodigen om bij deze debatavond en conferentie aanwezig te zijn. De debatavond begint om 20:00 in het Groninger Forum. De conferentie is van 10:30 tot 18:30 op het Provinciehuis in Groningen.


Sprekers tijdens de conferentie zijn onder andere hoogleraren Tom Postmes en Herman Broring van de Rijksuniversiteit Groningen, Bart Crezee van de journalistieke beweging Follow the Money, Daniel Chavez, onderzoeker bij het Transnational Institute, Milieudefensie-organizer en blogger Peter Kodde, Derwin Schorren van de Groninger Bodem Beweging, Susan Top van het Groninger Gasberaad, Kees Willemen van Onderdendam ZOO!!, Frida Keiningen, campaigner van Food & Water Watch,

Kahra Wayland-Larty, campaigner bij Global Justice Now, Vatan Huzeir, directeur van Changerism en wetenschapper Magda Smink.


De conferentie en debatavond komen tot stand met medewerking van Milieudefensie, de Groninger Bodem Beweging, het Kenniscentrum Aardbevingen en Duurzame Ontwikkeling, het Transnational Institute, de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen, de SP, ChristenUnie, GroenLinks en de Partij voor de Dieren.